به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا؛ مسلمانان و مخصوصاً مردم سیستان که همیشه سفرهدار بودند اعتقاد دارند ماه مبارک رمضان خیر و برکتی ویژه به سفرههای آنها میبخشد، ازاینرو با شادمانی به استقبال این ماه میروند و شادی و نشاط خود را با دیگر شهروندان مسلمان محله و منطقه خودشان در مساجد و روستاها تقسیم میکنند.
مردم ولایتمدار سیستان همچون دیگر مسلمانان در ماه مبارک رمضان آدابورسوم خاصی دارند. در هر کار خیری رد پای افرادی دیده میشود که با مساعدت و کمک خود آن هم بدون هیچ منت و چشم داشت مادی و دنیوی پا پیش میگذارند و از جان و مال و وقت خودشان مایه میگذارند. که دررابطهبا مراسم افطاری مساجد هم نیز این امر صدق میکند.
با برپایی سفرههایی که ساده و بیآلایش و حاوی چند خرما، یک قرص نان و پنیر و بهدوراز تکلف چشموهمچشمیهای ریاکارانه باشد، همه دور هم و در مساجد جمع میشوند تا از فیوضات ماه میهمانی الهی بهرهمند شوند.
و این در حالی است که هنوز چند روز از شروع ماه مبارک رمضان نگذشته که گویا به دستور مسئولین شهرستان زابل نانواییها از دادن نان به مساجد جهت افطاری خودداری میکنند.
حجتالاسلاموالمسلمین علی بولاغ رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد زابل در گفتگو با پایگاه خبری اوشیدا؛ با انتقاد از دستور عدم فروش نان به مساجد گفت: باتوجهبه اینکه بنده رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد شهرستان زابل هستم، روز گذشته مساجد و نهادهایی که در ماه مبارک رمضان توزیع افطاری را برعهده دارند با بنده تماس گرفته و گلایه داشتند که پس از مراجعه به نانواییها برای تأمین نان مورد نیاز مراسم افطاری، نانواییها از دادن نان به خادمین مساجد خودداری کرده و علت را ممنوعیت توزیع نان به سازمانها، مساجد و مراکز مختلف از سمت فرمانداری بیان کردند.
رئیس حوزه علمیه امام جعفر صادق در ادامه افزود: با پیگیری این مسئله از سمت فرمانداری و نهادهای متولی مشخص شد که به علت عدم تخصیص سوخت به نانواییها و درنتیجه کاهش پختوپز این تصمیم اتخاذ گردیده است.
حجتالاسلاموالمسلمین بولاغ ادامه داد: طبق بررسیهایی که انجام دادیم علت عدم تخصیص سوخت بستهشدن دسترسی صنعت و معدن شهرستان زابل از سمت اداره کل صمت استان به علت برخی موارد است.
وی تأکید داشت: اگر اداره صمت استان به علت عدم تدبیر در موضوع سوخت جهت تنبیه دسترسی اداره صنعت و معدن زابل را مسدود نموده گناه مردم چیست؟ باید با فرد خاصی برخورد شود نه اینکه تاوان آن را مردم و روزه دارن یا مساجد پرداخت نمایند و همچنین فرمانداری زابل بجای حل مشکل در این ماه مبارک نباید صورتمسئله را پاک کند.
حجتالاسلاموالمسلمین بولاغ در پایان از فرماندار شهرستان زابل درخواست کرد تا نسبت به حل این موضوع ورود کند تا در ایام باقیمانده از ماه رمضان سفرههای افطاری مساجد کمافیالسابق برقرار باشد و ثوابش در کارنامه ایشان نیز ثبت شود.
خبرنگار ما جهت صحت و سقم این خبر و رفع مشکل به سراغ مسئولین صمت و معاون فرماندار رفته تا جویای علت این مشکل شود.
غلامرضا پیری رئیس اداره صنعت معدن و تجارت شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: خبر ممنوعیت فروش نان به مساجد در ماه رمضان؛ بستهشدن سامانه اداره صمت زابل صحت نداشته و سهمیه سوخت تمام شهرستانها از طریق استان تخصیص مییابد و نانواییها مشکلی در سهمیه ندارند و مساجد میتوانند بدون مشکل نسبت به دریافت نان اقدام کنند.
رئیس اداره صنعت، معدن و تجارت شهرستان زابل گفت: سوخت تمام نانواییها تأیید شده و در حال حاضر هر مسجد و ارگانی که نان بخواهد میتواند تهیه کند؛ این موضوع که بیان میشود سامانه اداره صمت زابل بسته شده یا این اداره تنبیه شده است صحت ندارد و تمام سهمیه شهرستانهای شمال تا جنوب استان از طریق اداره صمت استان تخصیص مییابد.
پیری ادامه داد: باتوجهبه پیگیریهای امامجمعه و فرماندار زابل به اتحادیه نانواییهای شهرستان زابل دستور داده شده تا به تمام واحدهای خبازی اعلام کنند که هر مسجدی برای افطار به نان نیاز داشت، نان مورد نظر آنها تأمین شود.
مهدی سرابندی معاون اجتماعی فرماندار زابل در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: بر اساس قانون نانواییها برای نان مصارفی خانوار است و باتوجهبه اینکه حوالهها جمعآوریشده است؛ اما به دستور فرماندار سعی شده برای مساجد که مثل خانوار هستند استثنا قائل شده و هیچ مشکلی نسبت به تهیه نان مساجد جهت افطاری وجود ندارد.
وی افزود: باتوجهبه اینکه اطلاعات داده شده به مسئول امور مساجد ناقص بوده؛ اما در بحث دریافت نان از طریق نانواییها مشکلی وجود ندارد و خبر مشکل سوخت صحت نداشته چرا که سوخت به همه نانواییها تخصیصدادهشده و هیچ سامانهای دراینخصوص بسته نیست.
انتهای خبر/