به گزارش پایگاه خبری
اوشیدا؛ بسباری از شهرهای ایران به دلیل تنوع در صنایع دستی و از طرفی گردشپذیر بودن آن شهرها توانسته اند علاوه بر جذب گردشگر با ایجاد اشتغال در خصوص تولید صنایع دستی درآمد خئبی را از این راه کسب کنند.
به گفته برخی از کارشناسان اشتغال تنها به پشت میز نشینی گفته نمی شود بلکه افراد می توانند از فرهنگ گذشتگان خود نیز امروزه ثروت به دست بیاورند.
اولید صنایع دستی امری مرسوم در همه شهرهای ایران است كه شهرهايي همانند شهرهای شمالی سیستان و بلوچستان تا حدودی از آنها فاصله گرفته اند.
معمولا صنایع دستی منطقه سیستان که مهمترین آن خامه دوزی و خلک بافی است به دست زنان سیستانی در گذشته تولید می شد.
امروزه حتی خلک ساخت منطقه سیستان نیز به کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز صادر می شود اما درصد تولید آن نسبت به نبود اشتغال بسیار پایین است.
کارشناسان بر این باورند که زنان نیز امروزه با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده ها باید به مشاغل خانگی پر درآمد روی بیاورند.
در همین خصوص غلامرضا گنجی فرماندار شهرستان زابل در گفت و گو با پایگاه خبری اوشیدا گفت: بازارچه خوداشتغالی صنایع دستی و سوغات سیستان با نام *خاتون* واقع در سام غربی شانزدهم جنب فرمانداری شهرستان زابل با هدف کمک به زنان سرپرست خانوار با کمک فرمانداری زابل بازگشایی شده است.
معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان زابل بیان داشت : تنها راه برون رفت زابل و سیستان ازاین وضعیت،اشتغال خوب وخانگی است و ما در سالیان گذشته وام های زیادی با سود ۴ درصد در اختیار مردم قرار دادیم و متاسفانه باوجود تلاش های مکرر اشتغال خوب در سیستان ایجاد نشد.
وی تصریح کرد: جلسات متعددی را با مدیران بانک ها و افرادی که در بحث اشتغال نقش آفرین اند،مثل اداره کل تعاون وکار برگزار کردیم که با موفقیت انجام شده و وام های بسیاری به مردم تعلق گرفته است.
فرماندار زابل خاطر نشان کرد : در حوزه صنایع دستی در سیستان سرآمد هستیم و تمام تلاشمان را برای آشنا کردن مردم کشور با صنایع دستی سیستان خواهیم کرد.
انتهای پیام/