داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان خبر داد:
نظارت دامپزشکی بر۱۳۴ هزار نهاده دامی
کد مطلب: ۷۷۸۴۴
تاریخ انتشار:يکشنبه ۲۸ بهمن ۱۴۰۳ ساعت ۲۰:۴۹
مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان گفت: نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای دامپزشکی بر ترخیص بیش از ۱۳۴ هزار و ۲۵۰ تن نهاده دامی در استان انجام شده است.
نظارت دامپزشکی بر۱۳۴ هزار نهاده دامی
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «اوشیدا» به نقل از روابط‌عمومی دامپزشکی سیستان و بلوچستان، غلامرضا سرگزی مهم‌ترین دلایل مبارزه با بیماری‌های دامی را افزایش شاخص سلامتی دام دانست و بیان کرد: در سیستان و بلوچستان اجرای اقدامات بهداشتی قرنطینه‌ای سازمان دامپزشکی کشور در زمینه حفظ سلامت جمعیت دامی و انسانی را می‌توان به‌عنوان خط مقدم مقابله با تهدیدات زیستی نیز یادکرد؛ چرا که این استان مرزی در همسایگی دو کشور پاکستان و افغانستان و در ارتباط با آب‌های آزاد جهان بوده، بنابراین نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای در زمینه واردات، صادرات و ترانزیت کالا به‌منظور حفظ سلامت جمعیت دامی و انسانی کشور اهمیت ویژه‌ای دارد.

وی افزود: با پیشگیری از بیماری‌های دامی، انجام اقدامات مراقبتی و نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای، عمر اقتصادی دام که یک شاخص مهم بوده، افزایش‌یافته زیرا مخاطرات دامی کاهش‌یافته که این مهم با پیشگیری و کنترل درست و به‌موقع، رصد و پایش بیماری‌ها و تولید خوراک دام مناسب ایجاد شده است.

مدیرکل دامپزشکی سیستان و بلوچستان ادامه داد: در این مدت؛ نظارت بهداشتی قرنطینه‌ای بر ترخیص بیش از ۱۳۴ هزار و ۲۵۰ تن نهاده دامی، بیش از ۳۹ هزار رأس - نفر دام زنده، ترخیص بهداشتی گوشت وارداتی بیش از ۲۶ هزار و ۸۸۳ تن، حمل بهداشتی گوشت تولیدی بیش از ۲۳ هزار تن به خارج از استان، صادرات آبزیان بیش از پنج هزار و ۷۰۰ تن به خارج کشور و ترخیص بهداشتی بیش از ۲ هزار و ۱۱۴ تن آبزیان به داخل کشور انجام شده است.

وی اظهار کرد: صدور مجوز برای حمل بیش از ۲۳ هزار تن به خارج از سیستان و بلوچستان شامل بیش از ۲۲ هزار و ۷۷ تن گوشت گوساله تازه و منجمد، بیش از هزار تن گوشت شتر تازه و منجمد و بیش از ۳۸ هزار کیلوگرم گوشت گوسفند، بز تازه و منجمد را از دیگر اقدامات انجام شده در این اداره کل است.

سرگزی افزود: نظارت‌های بهداشتی قرنطینه‌ای دامپزشکی بر فرآورده‌های خام دامی در کلیه مراحل تولید، نگهداری، حمل و عرضه از نظر وضعیت ظاهری، نشانه‌گذاری، نگهداری، شرایط بهداشتی خودروی متقاضی حمل، دمای مناسب محصول در طی مسیر از مبدأ تا مقصد، تطابق محصول با گواهی بهداشتی صادره توسط اداره دامپزشکی مبدأ و در صورت لزوم انجام نمونه‌برداری، انجام می‌شود.

وی تأکید کرد: دام زنده و فرآورده خام دامی و خوراک دام در سطح کشور باید با اخذ گواهی بهداشتی و قرنطینه‌ای از دامپزشکی حمل و در مقصد نیز محصولات مرتبط با دامپزشکی پس از بازدید و ارزیابی بهداشتی کارشناسان این مجموعه و در صورت دارابودن شرایط بهداشتی مناسب اجازه تخلیه و مصرف داده خواهد شد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark