داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
ایران و كره جنوبی دارای اراده مصممی بر گسترش مناسبات هستند
کد مطلب: ۴۶۷۰۵
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۳۹
سفیر كشورمان در سئول با تاكید بر اراده مصمم و نیاز كره‌ای‌ها برای گسترش مناسبات با ایران با توجه به ظرفیت های موجود در كشور اعلام كرد كه فرصت خوبی برای توسعه همكاریهای همه جانبه و تحرك اقتصادی میان دو كشور فراهم شده و سفر رئیس جمهور كره به ایران در همین چارچوب ارزیابی می شود.
ایران و كره جنوبی دارای اراده مصممی بر گسترش مناسبات هستند
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:«حسن طاهریان»  اظهار داشت: با توجه به ركود اقتصاد جهانی و كاهش رشد صادرات و تولیدات كره جنوبی این كشور به شدت نیازمند بازاری جدید برای ایجاد تحرك در اقتصاد خود است و اینك بازار وسیع و ظرفیت بالای آن را فرصتی برای چنین جهشی می داند.
وی ادامه داد: به همین خاطر این كشور با اشتیاق و علاقمندی شدید در پی گسترش مناسبات دوجانبه با ایران است تا بتواند روند رو به رشد روابط را در حوزه های تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری و فناوری توسعه دهد.
سفیر ایران در سئول خاطرنشان كرد: با توضیحات ارائه شده، سفر خانم «پارك» در این مقطع زمانی نشانه بارزی از اشتیاق و تمایل شدید كره ای ها به تقویت روابط و شروع فصل نوینی در مناسبات با ایران و اینكه آنان شدیدا به دنبال جبران گذشته هستند، محسوب می شود.
*مواضع مثبت سئول نسبت به توافق هسته ای
طاهریان در بخش دیگری از سخنان خود به موضع گیریهای دولت كره جنوبی نسبت به توافق هسته ای كشورهای 1 +5 با ایران اشاره كرد و یادآور شد: دولت كره همواره در طی مذاكرات هسته ای پیشرفت روند امور را با علاقه‌مندی پیگیری و در مقاطع مختلف با صدور بیانیه های رسمی، نسبت به نتیجه بخش بودن آن ابراز امیدواری و حمایت می كرد.
وی افزود: یكی از موارد مهمی كه در رابطه با خرسندی كره‌ای‌ها در خصوص به بار نشستن و نتیجه بخش بودن مذاكرات هسته ای ایران می توان اشاره كرد، موضوع فعالیت های اتمی كره شمالی است.
او ادامه داد: به رغم تفاوت های فاحش و ماهوی میان فعالیت های هسته ای ایران و كره شمالی، سئول امیدوار است و البته آرزو دارد كه پیونگ یانگ نیز راه مذاكرات را در پیش گرفته و با این كشور و دیگر كشورهای مربوطه به یك تفاهم و توافق قابل قبول دست یابد.
* تحریم‌ها و كاهش حجم مبادلات تجاری
سفیر ایران در كره جنوبی همچنین به كاهش حجم مبادلات تجاری دو كشور در دوران تحریم های ناعادلانه علیه ایران اشاره كرد و گفت كه این كاهش به خوبی طی سالهای اخیر قابل مشاهده است اما با اجرای برجام، كره جنوبی اصرار دارد گذشته را جبران كند.
وی ادامه داد: حجم مبادلات تجاری دو كشور در سال 2011 بالغ بر 17 میلیارد دلار بود اما این رقم در سال گذشته میلادی (2015) به 6.1 میلیارد دلار رسید.
به گفته طاهریان، قبل از تحریم، ایران حدود 230 هزار بشكه نفت به صورت روزانه به كره صادر می كرد كه اما این مقدار بعدها به 120 هزار بشكه كاهش یافت و به گفته وی اگر توافقنامه هسته ای شش قدرت بزرگ دنیا با ایران نبود، این صادرات نیز می توانست به عدد «صفر» برسد.
او در این رابطه به فعالیت شعبه بانك ملت در سئول و دفتر كشتیرانی كشورمان در كشور كره در سالهای قبل و بعد از تحریم ها اشاره كرد و گفت: بانك ملت پیش از اتفاق یاد شده با ظرفیت كامل بانكی فعالیت داشت و در بعضی از سالها گردش مالی این شعبه به 7 الی 8 میلیارد دلار بالغ می شد. اما متاسفانه تحریم ها باعث شد فعالیت این شعبه كاملا به حالت تعلیق درآید.
وی ادامه داد: فعالیت دفتر كشتیرانی جمهوری اسلامی ایران نیز كه محموله های تجاری به مقصد ایران در طول سال توسط این شركت جابجا می شد، با جدی شدن تحریم ها در چند سال گذشته، فعالیت های آن نیز متوقف گردید كه خوشبختانه اخیرا هم فعالیت بانك ملت و هم دفتر كشتیرانی از سر گرفته شده است.
سفیر ایران در سئول خاطرنشان كرد: در مجموع، تحریم ها باعث شد روند عادی همكاریهای اقتصادی دو كشور كند و در بعضی موارد متوقف شود. مهمتر از همه فضای ایجاد شده، فضایی غیرقابل پیش بینی و غیرشفاف بود كه در طول چند سال اخیر سایه آن روابط دو كشور را تحت تاثیر خود قرار داده بود.
* تاثیرگذاری ایران و كره در خاورمیانه و شرق آسیا
وی در ادامه سخنان خود به نقش مهم و تاثیرگذار دو كشور اشاره می كند و می افزاید: ایران و كره جنوبی به عنوان دو كشور بزرگ و تاثیرگذار منطقه خاورمیانه و شرق آسیا، می توانند با گسترش مناسبات و همكاریهای مشترك خود، گشایش های جدیدی در روابط دو طرف ایجاد كنند.
طاهریان تاكید كرد كه كره ای ها برای توسعه روابط خود با ایران، از اراده مصممی برخوردارند و برای این كشور بویژه صاحبان صنایع آن، تحقق این مهم از اهمیت بسزایی دارد.
* شرایط ایران برای گسترش همكاریها
سفیر ایران در كره به پتانسیل های خوب دو كشور برای ایجاد یك تحرك اقتصادی میان دو طرف اشاره كرد و یادآور شد كه با توجه به شرایط پیش آمده بعد از لغو تحریم ها و اجرای «برجام» می بایست در جهت توسعه روابط و تعمیق مناسبات اقتصادی دو كشور گام برداشت و استفاده كرد.
وی همچنین تصریح كرد كه صاحبان صنایع، بازرگانان و تجار كره ای در شرایط ایجاد شده پسا تحریم، بسیار مشتاق و نیازمند هستند كه همكاریهای اقتصادی خود را احیا نموده و مجددا و با سرعت در حجم بسیار وسیع‌تری در بازار ایران فعال گردند.
طاهریان ادامه داد: البته از طرف دیگر ایران نیز برای از سرگیری و شتاب بخشی به همكاریهای اقتصادی سه شرط و پیش زمینه تعریف كرده و معتقد است كه برقراری روابط با این شرایط می تواند به سود هر دو كشور باشد.
وی سرمایه گذاری و تامین منابع مالی از جانب كره ای ها برای مشاركت در بازار جدید، انتقال فن آوری جدید و برتر به ایران و نقش مثبت فعالیت های اقتصادی كره در افزایش ظرفیت صادراتی ایران را از جمله محورهای مورد توجه كشورمان در عرصه جدید همكاریهای اقتصادی با این كشور دانست.
* ركود اقتصاد كره و نیاز به بازارا ایران
سفیر كشورمان در كره در ادامه سخنان خود به مشكلات اقتصادی از جمله ركود اقتصادی این كشور اشاره داشت و گفت: اقتصاد «صادرات محور» این كشور به علت كاهش رشد اقتصاد جهانی و ركود حاكم بر بازار اقتصادی بعضی از كشورهای بزرگ، طی یكی دو سال اخیر با مشكلاتی مواجه شده است.
وی ادامه داد: همین مساله باعث شده تا صادرات سال گذشته این كشور (2015 میلادی) 7 درصد كاهش یابد و صاحب نظران و مقامات كره ای نگران هستند كه اقتصاد كشور وارد یك دوره كود طولانی شود.
طاهریان خاطرنشان كرد: وضعیت مورد اشاره و شرایط بازار ایران در پسا تحریم، برای كره ای ها فرصتی طلایی تلقی می شود و آنان بسیار امیدوارند و آمادگی دارند كه در این بازار حضور خود را افزایش داده و جای پای مطمئنی برای خود جستجو كنند. به همین خاطر درصدند با ارائه اعتبارات مالی از طرف بانك صادردات و واردات (اگزیم بانك) كره و موسسه بیمه صادراتی (K - sure) شرایط را برای فعالت و مشاركت شركت های خود در بازار چالشی و رقابتی جدید ایران فراهم نمایند.
طاهریان شرایط شركت های كره‌ای برای این حضور دوباره را با توجه به عملكردی كه آنان در گذشته در ایران داشتند، خوب ارزیابی كرد و یادآور شد كه همان سابقه مثبت، امروز شرایطی را ایجاد كرده كه بار دیگر این حضور دوباره برای آنان میسر گردد.
گفتنی است، در سفر خانم «پارك گئون هی» به تهران كه به دعوت رسمی حجت الاسلام و المسلمین دكتر حسن روحانی رئیس جمهوری كشورمان صورت گرفته است، شماری از وزرا و مسئولان ارشد اقتصادی و صاحبان صنایع بزرگ این كشور وی را همراهی می كنند.
قرار است در جریان این سفر موضوعات مرتبط با راههای گسترش روابط دوجانبه در حوزه های مختلف، تحولات منطقه ای و بین المللی مورد بحث و تبادل نظر روسای جمهوری دو كشور قرار بگیرد.
جستجوی راههای تقویت همكاری مشترك در حوزه های انرژی، بانك و بیمه، پروژه های زیربنایی، بهداشت و درمان، علمی و فناوری و فرهنگی نیز از دیگر محورهای بحث و تبادل نظر روسای جمهوری دو كشور عنوان شده است.
سفر خانم «پارك» به تهران از اول تا سوم ماه می (12 الی 14 اردیبهشت) انجام می شود.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :