داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
همتی جهادی برای آبرسانی؛
وقتی ارومیه به نجات بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران می‌آید/ آغاز لایروبی چاه‌نیمه ها از هفته آینده جهت تسهیل آب شرب
کد مطلب: ۷۵۲۴۶
تاریخ انتشار:جمعه ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۲ ساعت ۱۰:۵۳
یک دستگاه بیل دوزیست از ارومیه جهت لایروبی و تسهیل آب آشامیدنی از چاه‌نیمه‌ها به سیستان ارسال شد.
وقتی ارومیه به نجات بزرگترین دریاچه آب شیرین ایران می‌آید/ آغاز لایروبی چاه‌نیمه ها از هفته آینده جهت تسهیل آب شرب
به گزارش پایگاه خبری‌اوشیدا، تبخیر یکی از عوامل اصلی کاهش سطح آب در چاه نیمه‌ها است و در حال حاضر با توجه به انباشت رسوبات در سالیان گذشته، چاه‌نیمه نیاز به لایروبی جهت تسهیل در برداشت آب خام و کاهش میزان تبخیر دارد.

تبخیر در مطالعات هیدرولوژی و منابع آب و تعیین نیاز آبی گیاه از اهمیت خاصی برخوردار است، و به عنوان یکی از مهم‌ترین فراسنج‌های جوی، اهمیت ویژه‌ای در مدیریت آب و برنامه‌ریزی آبیاری در کشاورزی دارد و با توجه به اینکه در منطقه سیستان درجه حرارت بالا و همچنین وزش باد موجب شده است تا از مجموع ۱.۵ میلیارد متر مکعب آب ذخیره شده در چاه‌نیمه سیستان سالانه حجم بسیار زیادی آب از سطح چاه نیمه‌ها تبخیر گردد.

با توجه به خشکسالی‌های منطقه، مدیریت صحیح و بهینه آب چاه نیمه‌ها به خصوص در فصول کم‌آبی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

لایروبی چاه‌نیمه‌ها بزودی آغاز می‌شود

سیدمحمدرضا حسینی طباطبایی معاون بهره‌برداری و توسعه آب و مدیر آبرسانی سیستان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد:‌ به همین منظور با پیگیری‌های صورت گرفته یک دستگاه بیل دوزیست، جهت لایروبی چاه‌نیمه‌ها از آذربایجان‌غربی به سیستان اعزام و در حال حاضر همکاران پرتلاش آبفا، درحال انجام آماده‌سازی این بیل دوزیست، جهت آغاز عملیات لایروبی چاه‌نیمه‌ها هستند و بزودی لایروبی چاه‌نیمه آغاز خواهد شد.




امید حسینی مدیرعامل آبفا سیستان در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: دستگاه بیل دوزیست از استان آذربایجان غربی شهرستان ارومیه جهت لایروبی چاه‌نیمه منتقل شده که البته با توجه به اینکه این دستگاه سنگین است طی چند مرحله کار انتقال انجام شده است و فعلا کار مونتاژ آن در حال انجام و نیاز به سرویس‌کاری دارد تا جهت انتقال به آب در طی هفته آینده سعی می‌شود جهت کار اجرایی آن آغاز شود.

وی افزود: این دستگاه برای چند منظور منتقل شده است که با توجه به شناورهایی که در چاه‌نیمه وجود دارد این شناورها با توجه به عمق کم چاه‌نیمه به گل می‌نشیند برای همین جهت هم جهت عمیق‌تر شدن و هم جمع شدن آب در یکجا این کار انجام می‌شود که مشکل شناورها حل شود.

حسینی ادامه داد: یکی دیگر از دلایل انتقال این دستگاه به جهت اینکه همه آب کانال‌های چاه نیمه به یک منطقه جمع‌آوری تا آب به صورت جزیره‌ای قطع نشود و جریان آب مستمر ادامه داشته باشد.

مدیرعامل آبفا تاکید کرد: رشد جلبک‌هایی که در چاه‌نیمه رشد کرده و باعث استفاده بیشتر آب می‌شود و منطقه را دچار چالش کرده است که هم کار جمع‌آوری این جلبک‌ها با این دستگاه انجام می‌شود تا نگهداری و بهره‌برداری آب در چاه نیمه یک و سه بهترصورت گیرد.

مشکلی در تامین آب نداریم

وی تصریح کرد: مشکلی در تامین آب نداریم چاه نیمه‌ها هنوز ظرفیت پایداری دارند و با توجه به ظرفیت موجود در طی دوماه اقداماتی که انجام شده است در بحث چاه نیمه‌ها وضعیت خوب و پایداری در تامین آب داریم و تمام تلاش ما این است که از وضعیت چاه نیمه‌ها استفاده کنیم.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های خیلی خوبی که انجام شده در منطقه بندان حفر ده حلقه چاه را داشتیم که به نتیجه خوبی خواهد رسید و هم اینکه منتظر نتایج این ظرفیت هستیم.

شرایط بحرانی آب آشامیدنی شایعه است

حسینی افزود: مطالبی که در فضای مجازی در جهت بحرانی نشان دادن آب آشامیدنی منتشر می‌شود کاملا شایعه است و این افراد عمدا تلاش می‌کنند انرژی منفی را به مردم منتقل کنند.

وی تاکید کرد: ما برنامه‌های کوتاه مدت و میان مدت داریم که مشکلی ایجاد نشود برای همین منظور در منطقه کهک هم دو حلقه چاه حفر شده که آب مطلوب هم دارد و تلاش داریم به مخازن روستایی وصل کنیم تا استفاده جهت کوتاه‌مدت داشته باشیم وطرح‌هایی خوبی در حال انجام است جهت تامین آب آشامیدنی و نگران در تامین آب نداریم.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark