داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
آسفالتی که همواره خسارت به بار می آورد؛
کلاف سردرگم آسفالت چهل تیکه زابل این بار در زمین ستاد بحران!
کد مطلب: ۷۵۰۴۹
تاریخ انتشار:يکشنبه ۷ اسفند ۱۴۰۱ ساعت ۲۱:۰۸
چاله و چوله‌های چهل‌تکه آسفالت خیابان‌های زابل سال‌هاست که رانندگان این شهرستان را کلافه کرده است.
کلاف سردرگم آسفالت چهل تیکه زابل این بار در زمین ستاد بحران!
به گزارش پایگاه خبری‌اوشیدا، وضعیت آسفالت خیابان و معابر شهری یکی از عوامل موثر بر کیفیت زندگی شهروندان و همچنین یکی از شاخص‌های رضایت از عملکرد شهرداری‌ها محسوب می‌شود اما طی سال‌های اخیر مشکلات متعددی دست به دست هم داده‌اند تا آسفالت خیابان‌ها و معابر به یک معضل ناتمام و همیشگی تبدیل شده و روزبه روز به وخامت این مسئله افزوده شود.

طی سالهای اخیر مشکلات مربوط به آسفالت معابر شهری در بیشتر شهرها، از جمله مسائلی بوده است که شهرداری‌ها با آن دست به گریبان بوده‌اند و در این میان شهرستان زابل، محلات و مناطق مختلف آن همانند دیگر نقاط، از کیفیت پایین معابر شهری و به طور خاص کیفیت آسفالت خیابانهای اصلی و فرعی رنج می‌برد.

امروزه شهرها به‌قدری وسعت یافته‌اند که رسیدن به حومه شهر و استفاده از طبیعت مستلزم صرف زمان و هزینه زیادی است و گاهی نیز امکان دسترسی مستقیم به طبیعت به ندرت مقدور است. در این میان ایجاد فضای سبز مصنوعی و پارک­‌ها در شهر نه تنها یک هدف برای اعمال مدیریت، بلکه وسیله­‌ای برای ارتقای کیفیت محیط و فضای سبز شهری به شمار می­‌رود.

اصول شهرسازی در زابل رعایت نشده است
شهرستان زابل، به‌خاطر قدمت تاریخی می‌تواند یکی از شهرهای بسیار زیبا از هر نظر به ویژه از نظر گردشگری باشد اما در سالیان گذشته به حدی نامهربانی از سوی مسئولان اجرایی دیده است که خیابان‌های شهر پر از چاله، دیوارهای شهر وضعیتی نامناسب و دور از فضای معماری مناسب، اصول شهرسازی اصلا رعایت نمی‌شود و هزاران مشکلی که شهر را از وضعیت مطلوب به نامطلوب تبدیل کرده است.

کمتر معبر و خیابانی در شهرستان زابل یافت می‌شود که اثری از حفاری، دست‌انداز و فرسودگی آسفالت به چشم نخورد و در واقع به یکی از مهمترین مطالبات مردم شهرستان زابل شده است، معابری که به دنبال حفاری‌های گسترده برخی دستگاه‌های خدمات‌رسان آسفالت آنها نیم‌بند دوخت‌ودوز شده و بنا به گفته شهروندان هزینه‌های زیادی روی دست صاحبان خودروها گذاشته است.

خیلی از خیابان‌ها و معابر شهرستان زابل، بارها برای اجرای طرح‌های گازرسانی، فاضلاب، آب، مخابرات و برق، حفاری شده که نوار حفاری یا بدون ترمیم رها شده و یا بدون زیرسازی به شکل غیراصولی ترمیم شده اند، چاله‌های ایجاد شده در سطح خیابان‌ها و همچنین حفاری‌های انجام شده از سوی شرکت‌هایی چون آب و فاضلاب، مخابرات، گاز که بدون بهسازی رهاشده است.

بارندگی‌های اخیر آسفالت نامرغوب خیابان‌ها را از بین برده است
محمدشهرکی یکی از شهروندان زابل به خبرنگار ما گفت: تخریب آسفالت خیابان‌های زابل مخصوصا پس از بارندگی ماه گذشته و همچنین کنده‌کاری شرکت گاز مربوط به چند خیابان خاص نیست بلکه هیچ خیابانی در این شهر وجود ندارد که خودروها بخواهند بدون دردسر از آن عبور کنند، بارندگی اخیر آسفالت موجود در خیابان‌ها را هم از بین برده است تا این شهر تبدیل به روستا شود.

کریمی یکی دیگر از شهروندان زابل در این خصوص گفت: وقتی عملیات کنده‌کاری و لوله‌گذاری گازشهری با این سرعت انجام می‌شود جای سوال است که چرا ترمیم آن با وقفه نزدیک به یکسال است انجام می‌شود و یک روز ترانشه‌ها را با خاک پر می‌کنند و روز دیگر خاک‌ها را تخلیه کرده و ماسه می‌ریزند و از آسفالت آن خبری نیست.

در بحران اخیر سیستان، ستاد بحران هیچگونه مساعدتی با شهرداری زابل نداشت
میثم جهانتیغ رئیس شورای شهرستان زابل در گفتگو با خبرنگار ما بیان کرد: از برنامه‌های امسال مجموعه شهری رسیدگی به وضعیت آسفالت و برطرف کردن مشکلات در این زمینه است، چرا که از خواسته‌های به‌حق شهروندان است و ما شبانه‌روزی در حال پیگیری مشکلات شهر هستیم.

وی افزود: با توجه به اینکه شرکت‌گاز جهت علمک‌گذاری و کنده‌کاری معابر اقدام به حفاری نموده است لذا اولویت با معابر اصلی شهر و خیابان‌هایی است که علمک‌گذاری انجام شده و در اولویت دوم کوچه‌هایی که این اقدام صورت گرفته است.

جهانتیغ تصریح کرد: از نظر امکانات و تجهیزات شهرداری بسیار در مضیقه است و با توجه به اینکه در بحران یخ‌بندان اخیر نیاز ضروری به همکاری ستادبحران استان داشتیم اما متاسفانه هیچگونه مساعدت در خصوص جمع‌آوری آب‌های سطحی و و همچنین هیچ‎گونه اعتباری به شهرداری منطقه سیستان و مخصوصا زابل تزریق نشده است.

رئیس شورای‌اسلامی شهرستان زابل ادامه داد: اعتبار۴۸میلیارد تومانی که در سه ماه گذشته به ستاد کل بحران استان تزریق شده، متاسفانه با توجه به تبعیض صورت گرفته از طریق این ستاد هم اعتبارات هم ماشین‌‌آلات به منطقه بلوچستان اختصاص یافته و هیچ اعتباری به شهرداری و همچنین ماشین‌آلات به شهرداری‌های سیستان و زابل تزریق نشده است.

یخبندان اخیر خسارت زیادی به فضای سبز زابل وارد کرد
وی با بیان اینکه برای بهبود وضعیت شهرمردم باید مشارکت بیشتری با شهرداری داشته باشند، خاطرنشان کرد: متاسفانه وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم سیستان اصلا خوب نیست ولی باید با مسئولان به ویژه نمایندگان و استاندار سیستان و بلوچستان نگاه ویژه به سیستان داشته باشند و تعاملاتی ایجاد شود تا با جذب منابع پایدارتر اقدامات زیربنایی از قبیل آسفالت، پیاده‌روها، المان‌ها، بلوارها، فضای سبز و میادین انجام شود.

جهانتیغ عنوان کرد: با توجه به سرما و یخبندان منطقه سیستان، فضای سبز کاملا خسارت دیده و از بین رفته است و تنها درختی که با آب و هوای منطقه سازگار است، درخت زیتون و کاج که جهت بازسازی فضای سبز تصمیم به خریداری نهال آن داریم و همچنین گل‌های فصلی جهت زیباسازی پارک شهر و بلوارها کاشته می‌شود.

وی با اشاره به کنده‌کاری شرکت گاز و نصب علمک عنوان کرد: با توجه به اینکه به سال جدید نزدیک می‌شویم اما متاسفانه شرکت گاز نسبت به برنامه علمک‌گذاری و حفاری خیابان‌های شهر خیلی تاخیر دارد و این موضوع باعث شده تا شهر ظاهری کاملا نامناسب به خود بگیرد و ما نتوانیم نسبت به آسفالت معابر اقدامی به موقع انجام دهیم.

وی بااشاره به خشکسالی و وضعیت معیشتی شهروندان زابل گفت: هیچ بودجه‌ای از هیچ منابعی به شهرداری داده نشده ومشارکت مردم هم به ۵درصد رسیده که باید این هزینه ، نسبت به تعمیرآسفالت، و زیباسازی و مشکلات شهر هزینه تامین شود که متاسفانه با وجود وضعیت ضعیف اقتصادی مردم و مهاجرت شهروندان منابع درآمدی بسیار ناچیز است و امکان‌پذیر نیست و نیاز به نگاه ویژه و فراتر از شهرداری دارد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark