داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
بانوان گرمابخش تنور انتخابات مجلس در سیستان و بلوچستان؛
۳۲ بانوی سیستانی و بلوچ در کارزار انتخابات مجلس رقابت می‌کنند
کد مطلب: ۷۵۸۰۹
تاریخ انتشار:دوشنبه ۲۵ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۲۱
حضور ۳۲ نامزد زن سیستان و بلوچستان برای رقابت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی بیانگر عزم جدی بانوان شیعه و سنی برای نقش‌آفرینی در تحولات سیاسی کشور است.
۳۲ بانوی سیستانی و بلوچ در کارزار انتخابات مجلس رقابت می‌کنند
به گزارش پایگاه خبری «اوشیدا» به نقل از عصرهامون، زنان جایگاه والایی در جامعه دارند و نقش آنان در تحکیم بنیان خانواده و اعتلای جامعه بسیار تأثیرگذار است، در واقع این زنان هستند که باتربیت نسل خوب می‌توانند جامعه ایمن و سالمی را بسازند.

با گسترش جوامع و اهمیت توسعه روابط اجتماعی، مشاهده می‌شود که زنان به‌عنوان نیمی از جمعیت جامعه علاوه وظایف خود در خانواده چون تربیت و سلامت روحی، روانی و جسمی فرزند، همسر در جامعه هم نقش مهم و تأثیرگذار دارند.

پیشرفت زنان در مدارج علمی بالا و دانشگاهی به‌عنوان یک شاخص فرهنگی و علمی بیانگر نمود اجتماعی جامعه زنان در کشور است که با دوران قبل از انقلاب به‌هیچ‌وجه قابل‌مقایسه نیست.

یکی از دستاوردهای مهم جمهوری اسلامی ایران، هموارشدن مسیر مشارکت سیاسی برای زنان بوده است.

رهبر معظم انقلاب نیز در خصوص نقش و وظایف زنان فرمودند «خانم‌ها اگر گفته می‌شود که مسئولیت‌های خانوادگی دارند، یعنی مسئولیت امور داخلی خانه این به معنای این نیست که مسئولیت اجتماعی از دوش اینها برداشته است. بایستی این مسئولیت را هم حفظ کنند و هر مقداری که با وجود حفظ این مسئولیت توانایی دارند، آن توانایی را به مسئولیت‌های اجتماعی و سیاسی هم ضرب کنند.»

ایشان همچنین در دیدار اخیر بانوان در حسینیه امام خمینی (ره) بیان داشتند: در جایی مانند وزارت یا نمایندگی مجلس اگر بانوی مجرّب و کارآمد بهتر و شایسته‌تری وجود دارد، از نظر اسلام هیچ محدودیتی برای تصدّی او وجود ندارد.

رهبر انقلاب همچنین در این دیدار با اشاره به در پیش بودن انتخابات مهم اسفند ۱۴۰۲، نقش‌آفرینی بانوان در این عرصه را در اجتماع و خانواده ضروری خواندند و گفتند: مهم‌ترین نقش شما در داخل خانه و ترغیب‌کردن همسر و فرزندان به فعال‌بودن در مسئله انتخابات و تحقیق درست است بخصوص که زنان در برخی مسائل از جمله شناخت اشخاص و راهبردها و جریان‌ها، دقیق‌تر و ظریف‌تر از مردها به صحنه نگاه می‌کنند، بنابراین می‌توانید در شناخت نامزدهای انتخاباتی و تشویق به حضور در پای صندوق‌های رأی، نقش مهمی ایفا کنید.

باتوجه‌به سخنان رهبر انقلاب و تبیین ویژه ایشان دررابطه‌با جایگاه زنان، بانوان انقلابی کشور، زنان آمادگی لازم برای جلب رأی مردم در جهت انتخاب‌های مؤثر و کارآمد دارند و می‌توانند همانند مردان در جایگاه‌های سیاسی و اجتماعی اثرگذار باشند.

نقش زنان در دنیای امروز در مراکز تصمیم‌گیری و تصمیم‌سازی و گسترش مشارکت همه‌جانبه آنان در سطوح و ابعاد مختلف فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی به‌عنوان یکی از معیارهای توسعه‌یافتگی کشورها مورد ارزیابی قرار می‌گیرد.

مجلس شورای اسلامی یکی از قوای تصمیم‌سازی و ناظر بر اجرای قانون است که افزایش حضور زنان در آن می‌تواند به بهبود و ارتقای سطح کمی و کیفی قانون‌گذاری کشور منجر شود.

تاکنون در یازده دوره مجلس شورای اسلامی، ۷۸ زن موفق به کسب ۱۱۱ کرسی در دوره‌های مختلف شده‌اند.

در انتخابات مجلس یازدهم ۱۸ زن به مجلس شورای اسلامی راه یافتند و رکورد حضور زنان در ادوار مجلس شکسته شد.

در دوره اول تا سوم مجلس ۴ زن، در دوره چهارم ۹ زن، در دوره پنجم ۱۴ زن، در دوره ششم ۱۳ زن، در دوره هفتم ۱۳ زن، در دوره هشتم ۸ زن، در دوره نهم ۹ زن و در دوره دهم ۱۷ زن به‌عنوان نمایندگان مردم در مجلس حضور داشتند.

در انتخابات پیشرو بر اساس آنچه شورای نگهبان اعلام کرده است؛ تعداد بالایی از زنان برای رقابت در راهیابی به مجلس دوازدهم تأیید شده‌اند.

سیستان و بلوچستان که دارای ۸ کرسی مجلس شورای اسلامی است، شاید در ادوار گذشته بانوانی برای کرسی نمایندگی مجلس استقبال چندانی را نداشتند؛ اما در دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی از مجموعه ۲۱۵ نفر تأیید صلاحیت شده از سوی شورای نگهبان در سیستان و بلوچستان ۳۲ نفر را بانوان تشکیل داده‌اند که نسبت به دوره قبل بیش از ۱۴ درصد افزایش داشته است.

کمتر از ۵۰ روز تا مهم‌ترین رخداد سیاسی امسال زمان باقی است، تعداد زنان تأیید صلاحیت شده از سوی هیئت‌های نظارت انتخابات حاکی از عزم جدی بانوان شیعه و سنی برای رسیدن به کرسی بهارستان است.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark