داخلی آرشيو يادداشت صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
یادداشت؛
آسایشی برای مرگ تدریجی در تنگه احد
کد مطلب: ۷۵۵۴۸
تاریخ انتشار:شنبه ۶ آبان ۱۴۰۲ ساعت ۱۴:۵۴
پس از سال‌ها انتظار و مطالبه‌گری با روشن شدن شعله گاز در سیستان، وعده دولت مردمی سیزدهم به مردم در راستای تحقق یک آرزوی دیرینه محقق شد ولی همچنان تا تکمیل پروژه مردم با مشکلاتی روبرو هستند.
آسایشی برای مرگ تدریجی در تنگه احد
 محمدعابدینی فعال و کارشناس اجتماعی دانشگاه زابل در یادداشتی به اوشیدا نوشت: بعد از سالها آرزوی مردم سیستان در حال تحقق است و این مردم در آستانه بهره‌مند شدن از نعمت و آسايش گازشهری هستند و از مهم‌ترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه خطوط انتقال گاز بین‌شهری، بهره‌برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل باهدف بهره‌مندی مردم شهرستان‌های زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و صنوف مستقر در این شهرستان‌ها از گاز طبیعی است.

سال‌ها بود که در پی عدم نظارت، مدیریت کافی و همچنین وعده عملی نشده متولیان امر مبنی بر اجرای پروژه گازرسانی، کمر مردم سیستان‌وبلوچستان به عنوان یکی از پهناورترین استان‌های کشور زیر سنگینی سیلندرهای یازده کیلویی گاز خمیده شده بود به گونه‌ای که روزانه در فصول مختلف سال شاهد تشکیل صف‌های طولانی در شهرهای مختلف، معطلی چندین روزه مردم برای دستیابی به یک سیلندر و گاهاً راه‌اندازی کارناوال در پی جستجوی ماشین‌های توزیع گاز بودیم.

مردمی که کپسول گاز را در صف‌های طویل برسر زنانشان هم دیده‌اند، بسیار به این اتفاق امیدوار هستند اتفاقی که دیرهنگام و با هزینه چندبرابری (برای گازکشی درون منازل) نسبت به همین دو سال پیش برای مردم رقم خواهد خورد و این شعله امید در شهر زابل روشن شده است.

گرچه تلاش‌های دولتمردان در سالیان اخیر جهت رسیدن گاز به سیستان بسیار خوب بوده، ولی قوانین فعلی گازکشی منازل یک دو راهی بزرگ برای مردم ایجاد کرده است که آیا از این نعمت بهره‌مند شوند یا سلامت خود را حفظ کنند.

بله جای تعجب دارد که استفاده از نعمت گازشهری برای مردم سیستان برابر با از دست دادن سلامتی شده است اما چگونه اتفاق می‌افتد؟

در قوانین فعلی گازکشی منازل به ازای هر شعله بخاری الزاما یک دریچه تامین هوای تازه (معبری ۲۰ در ۲۰ سانتی‌متری از داخل اتاق به بیرون ساختمان همراه با دریچه مخصوص در دوطرف این معبر) نیاز است، اما این دریچه‌ها با شرایط آب و هوایی منطقه مشکل بزرگی ایجاد می‌کند و آن هم ورود حجم بسیار زیاد گرد و خاک به دورن منازل است.

مردم سیستان در طوفان‌هایی که باید گفت "شنیدن کی مانند دیدن" یکی از بهترین پناه‌گاهشان، خانه‌هایشان است که با گازکشی این پناهگاه هم از بین می‌رود.

حال که قوانین گازکشی به این میزان سختگیرانه است، مسؤلین محترم همت نموده و هزینه کامل گرمایش از طریق پکیج را برای مردم سیستان پرداخت نمایند (در منازل فاقد پنجره دوجداره با نصب پکیج در بیرون خانه نصب دریچه محتمل نمی‌باشد) تا شاید آسایش با مرگ تدریجی همراه نباشد.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark