داخلی آرشيو خبر صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
صرفه جويي كه جان مي‌گيرد
کد مطلب: ۴۶۶۷۷
تاریخ انتشار:پنجشنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۳
صرفه جويي در همه مواقع خوب نيست، مي شود در مصرف آب و برق صرفه جويي كرد كه قطعا مفيد است و فايده آن براي همه مي‌رسد ولي صرفه جويي در برخي موارد مي تواند سبب مرگ شود.
صرفه جويي كه جان مي‌گيرد
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:جمعيت هلال احمر ايران كه به تصديق مسئولين صليب سرخ يكي از نمايندگان تاثير گذار اين نهاد جهاني است اين روزها در شرايط سختي قرار دارد.
اين شرايط سخت حاصل بي مهري ‌ها است . امسال دولت بودجه معادل 500 ميليارد تومان براي هلال احمر قرار داد، ولي مجلس شوراي اسلامي يك پنجم اعتبارات هلال احمر را كم كرد.
ناصرچرخسار رئيس سازمان امداد و نجات با اشاره به حادثه خيز بودن كشور در اين باره به خبرنگار ايرنا گفت:‌ براي مدرن و به روز شدن تجهيزات امداد و نجات و دانش آن بايد هزينه كنيم و اين درحاليست كه كاهش بودجه امدادي كشور از سوي مجلس شوراي اسلامي در سال جاري مشكل ساز خواهد شد.
وي در ادامه گفت: ‌كاهش صد ميليون توماني بودجه سازمان امداد و نجات تبعات جبران ناپذيري دارد.
در اين رابطه قائم مقام سازمان امداد و نجات كه در عمليات امدادي سيل و آب گرفتگي ها اخير نيز حضور داشت گفت: در اين عمليات ها كه كه در 22 استان كشور انجام شد امدادگران بي ادعاي هلال احمر از تمام توانشان براي حضور امدادرساني شركت كردند.

**سرخ پوشان با سيلي صورت خود را سرخ مي كنند
سليمي گفت: سرخ پوشان هلال احمر با توجه به مشكلات مالي فراوان با سيلي صورت خود را سرخ مي كنند.
وي افزود: در هنگام وقوع حادثه امدادگران هلال احمر اولين گروه حاضر در حوادث هستند و آخرين گروهي هستند كه از آنجا خارج مي شوند اين كاهش بودجه امدادي كشور جبران ناپذير است.
سليمي با اشاره به كشته و مفقود شدن 8 تن در سيلاب‌هاي اخير گفت: مشكلات ساختاري همچون لايروبي نشدن بستر رودخانه‌ها و آگاه نبودن مردم از خطرات و بلايا از دلايل مرگ اين افراد است.
وي گفت: قطعا اگر هزينه درست انجام مي شد شاهد چنين خسارات مالي و جاني نبوديم

**خست به خرج مي دهيم تاوان چند برابري پرداخت مي كنيم
مرتضي مرادي پور مدير مركز كنترل و هماهنگي عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر لايروبي نشدن بستر رودخانه ها را دليل اصلي سيلاب‌ها عنوان كرد و گفت:‌ برخي مسئولان استاني با تصور اين كه صرفه جويي مي كنند،لايروبي رودخانه‌ها را انجام ندادند.
وي در ادامه افزود: خساراتي مالي و جاني كه از وقوع سيل به وجود مي‌آيد چند برابري ميزان هزينه اي است كه براي لايروبي كردن رودخانه نياز است.
اين مسئول هلال احمر گفت: اينجا نيز پيشگيري بهتر از درمان است با سرمايه‌گذاري‌مناسب براي آگاهي افراد جامعه بسياري از خسارات ناشي از بلايا كاسته مي شود.
مرادي پور با اشاره به گسترش شرح وظايف هلال احمر گفت: ‌بودجه تصويب شده براي هلال احمر بسيار كمتر از نيازمندي‌ها هلال احمر است.
وي درباره كمبودها سازمان امداد و نجات گفت: تجهيزات امداد و نجات ما ضعيف و فقير است.
مرادي پور با بيان اين كه امدادگران به دليل اين كاستي ها جانشان را از دست مي دهند، گفت: حداقل‌هاي تجهيزات سيل و آب گرفتگي‌ها را در اختيار نداريم و با استاندارد هاي جهاني فاصله زيادي داريم.
مرادي پور سرانه پايگاه امدادي در كشور را حدود يك هزار مركز امداد و نجات اعلام كرد و افزود:‌ با توجه به نياز سنجي‌ها به 2 هزار و 300 مركز نياز داريم كه بودجه 400 ميليون توماني حتي پاسخگوي نگهداري همين يك هزار پايگاه نيست.
مدير مركز كنترل و هماهنگي عمليات سازمان امداد و نجات جمعيت هلال احمر گفت: امدادگران براي امداد رساني بهتر در وضعيت هاي همچون باران و سيل بايد لباس‌ها مخصوص و ضد آب به تن داشته باشند اما اكنون، امدادگران ما از اين امكان نيز بي بهره هستند.
سيد امير محسن ضيايي رئيس جمعيت هلال احمر يكي از مشكلات را قرار گرفتن بودجه هلال احمر در بودجه‌هاي فرعيدولت عنوان و اظهار اميدواري كرد اين بودجه با توجه به مسئوليت و تاثيرگذاري هلال احمر؛ در بخش اصلي قرار بگيرد.
ضيايي افزود: اگر ارگاني بخواهد خدمات ارائه شده توسط هلال احمر را ارائه دهد به بودجه‌اي معادل پنج هزار ميليارد تومان اعتبار نياز دارد.
به نظر مي رسد مشكلات مالي دولت در تامين بودجه هلال احمر و ناآگاهي برخي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي سبب شده اين تصور را به وجود آورده كه كم كردن بودجه هلال احمر و اختصاص آن به ديگر مراكز صرفه جويي مطلوبي خواهد بود.
در حالي كه شايد اين از معدود جاهايي كه نبايد صرفه جويي كرد همين جا است.
صرفه جويي در ارگان هايي كه نه تنها وظيفه امداد رساني رسمي را در كشور به عهده دارند كه بلكه مي توانند با ارايه آگاهي و آموزش به مردم از بروز بسياري از خسارات جلوگيري كنند، صرفه جويي نيست خسارت است.
البته متاسفانه خساراتي كه كه ناشي از حوادث مي شود به خسارات مالي محدود نمي شود و ممكن است جان انسان‌‌ها را بگيرد و همه مي‌ دانيم كه خسارت مرگ يك فرد از خانواده محدود به فرد فوت شده نمي شود و آلام و درد زيادي را براي چندين خانواده در پي خواهد داشت.
Share/Save/Bookmark
    عکاس :