داخلی آرشيو يادداشت صفحه ورزشی
امتیاز مثبت 
۳
 
محمد کاظم انبارلویی
راهبردهاي انتخابات آينده
کد مطلب: ۲۰
تاریخ انتشار:دوشنبه ۱ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۹:۰۰
در انتخابات سرنوشت ساز سال 92 براي اولين بار همزمان دو انتخابات برگزار مي‌شود و مردم نوع چينش دو نهاد مردمي و انتخابي را با راي مستقيم خود تعيين مي‌كنند.
راهبردهاي انتخابات آينده
انتخابات سال 92 يك انتخابات سرنوشت ساز براي كشور است. براي اولين بار همزمان دو انتخابات برگزار مي‌شود و مردم نوع چينش دو نهاد مردمي و انتخابي را با راي مستقيم خود تعيين مي‌كنند.

مردم از يك سو با انتخاب رئيس جمهور فصل جديدي از اجرا را در دهه چهارم انقلاب تجربه مي‌كنند و از سوي ديگر با گزينش نمايندگان خود در شوراها در كف مديريت كشور نقش‌آفريني مي‌نمايند.

مقام معظم رهبري همان‌طور كه وعده داده بودند در خصوص اهميت انتخابات آينده و وظايف مردم و مسئولان در سفر به خراسان شمالي مطالب مهمي را فرمودند كه با بازخواني سخنان مقام معظم رهبري در ديدار مردم شيروان و نيز بسيجيان مي‌توان راهبردهاي انتخابات آينده را دريافت كرد.

1- اولين راهبرد انتخابات آينده اين است كه فضاي سياسي كشور بايد آرام و عاري از جنجال آفريني باشد تا مردم بتوانند در محيطي آرام، آزاد و مطمئن منتخب خود را تعيين كنند. لذا مقام معظم رهبري فرمودند: " مسئولان مانع جنجال سياسي در كشور شوند و قواي كشور مراقب باشند بدخواهان آرامش را برهم نزنند".

2- در انتخابات آينده به‌دليل ويژگي خاص خود كه دو انتخاب همزمان با هم صورت مي‌گيرد به‌طور طبيعي سطح مشاركت بالا است. اما بايد مراقبت كرد مشاركت عميق، گسترده و فراگير باشد چرا كه در شرايط كنوني كه ما درگذار از پيچ تند تاريخي هستيم موضوع ثبات و آرامش و امنيت كشور براي ما حياتي است. به همين دليل مقام معظم رهبري فرمودند: " شركت عظيم مردم در انتخابات مصون كننده است و همه تلاش‌ها بايد به اين مسئله مهم متمركز شود. "

3- شرط برقراري يك انتخابات آزاد، سالم و با مشاركت وسيع، رقابت آزاد و سالم است. لذا بايد همه ظرفيت‌هاي سياسي كشور براي برگزاري چنين انتخاباتي به ميدان بيايند وگفتمان‌هاي معطوف به پيشرفت و خدمت و عدالت براي رقابت سازنده به‌طور شفاف در جامعه مطرح شود تا قدرت انتخاب مردم را مضاعف نمايد.
مقام معظم رهبري فرمودند: " كساني كه خود را صالح و داراي اهليت مي‌دانند وارد عرصه شوند و مردم هم آنها را با معيارها بسنجند و براي انتخاب فرد مورد نظر خود تلاش كنند. "

انتخابات آينده يك انتخابات چند ضلعي خواهد بود و سليقه‌هاي گوناگون صميمانه و مشفقانه در كنار يكديگر ظاهر خواهند شد و قدرت انتخاب مردم را بالا خواهند برد.

4- ان‌شاء الله انتخابات برگزار و فرد منتخب كار خود را آغاز خواهد كرد. همه بايد به نتايج انتخابات و داوري نهادهاي نظارتي و امانتداري مجريان ملتزم باشند. امر انتخابات اگر درست عمل شود به گزينشي خوب همراه با صلاح و صرفه انقلاب كه مايه آبروي انقلاب خواهد بود خواهيم رسيد. مسئله تنظيم دُز رقابت خيلي مهم است. فرض بر اين است كساني كه صلاحيت آنها به‌عنوان رجال مذهبي و سياسي از سوي شوراي نگهبان احراز شده افراد صالحي هستند و مردم از ميان صالحين يكي را برخواهند گزيد.

بايد رفتارها و گفتارها را كنترل كرد كه رقابت به سمت فضاي " آشتي‌ناپذيري" ميل نكند. مقام معظم رهبري روي اين نكته تاكيد دارند كه مردم در انتخابات جاي دوست و دشمن را خوب تشخيص دهند و اشتباه نكنند. لذا در نقد برخي رفتارها و گفتارها فرمودند: " برخي رقيب انتخاباتي خود را شيطان اكبر به حساب مي‌آورند در حالي‌كه شيطان اكبر آمريكا و صهيونيسم است نه رقيب جناحي و انتخاباتي!"چنين ديدگاهي انتخابات را از فضاي سالم، آزاد و رقابتي دور مي‌كند و ممكن است به سطح مشاركت آسيب زند. البته ممكن است يك جريان يا يك رجل سياسي و مذهبي در لباس دوست در پازل دشمن عمل كند كما اينكه در انتخابات سال 88 شاهد بوديم.

به همين دليل مقام معظم رهبري در اين حالت فرمودند؛" اين فرد را بايد نصيحت كرد و اگر نصيحت موثر واقع نشد بايد با او "حد" و "مرز" و " خط فاصل" تعريف كرد. اما در هر صورت ايشان فرمودند:
" در هيچ حال نبايد دوست را به جاي دشمن گرفت".

5- آمريكا و رژيم صهيونيستي از تحريم‌ها نااميد هستند و بعد از انتخابات آمريكا، قطعا روي انتخابات ايران متمركز مي‌شوند. آنها براي انتخابات آينده ايران، هم در مورد انتخابات شوراها و هم انتخابات رياست جمهوري برنامه دارند. اولين راهبرد آنها باز توليد فتنه سال 88 از طريق نفوذ در ستادهاي انتخاباتي است. گاهي با 10 واسطه در يك ستاد ممكن است به يك نامزد انتخاباتي خط فكري وانحرافي بدهند. آنها فكر مي‌كنند اين توانايي را دارند كه با سوزنباني نوع رقابت‌ها و ادبيات گفتگو و نقد، اردوكشي خياباني و سپس درگيري‌ها را تدارك ببينند.

شوراي نگهبان بايد در احراز صلاحيت نامزدها دقت كافي داشته باشد. نبايد ملت و نهادهاي داوري از يك سوراخ چند بار گزيده شوند. از طرف ديگر اگر احتمال بروز شرارت‌هاي سياسي مي‌رود مردم بايد آماده باشند. مقام معظم رهبري با اطمينان فرمودند:" ملت ايران در مقابل فتنه 88 ايستاد و هر وقت هم مشابه آن اتفاق بيفتد خواهد ايستاد. " براي ورود در اين عرصه بايد با سلاح تقوا و اطاعت از ولايت فقيه با بصيرت خط درگيري را تشخيص دهيم. لذا بخش مهمي از روشنگري مقام معظم رهبري در تعيين راهبردهاي انتخابات آينده تكيه روي عنصر" بصيرت" بود. سازماندهي، ايمان وعمل به تكليف و پا به ركاب بودن از مختصات بصيرت است. اين مختصات به ما كمك مي‌كند در تشخيص خط و نقطه درگيري با دشمن در انتخابات آينده همانند انتخابات سال 88 اشتباه نكنيم.
Share/Save/Bookmark
مرجع : پایگاه خبری تحلیلی صراط
    عکاس :