داخلی آرشيو خبر صفحه 
۲۲
امتیاز مثبت 
۹
 
طایفه شهریاری از طوایف سیستان
کد مطلب: ۵۳۱۱
تاریخ انتشار:چهارشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۲ ساعت ۱۸:۴۹
اوشیدا: طایفه شهریاری، طایفه‌ای است سیستانی در استان سیستان و بلوچستان ایران.
طایفه شهریاری از طوایف سیستان
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا: تمام افراد طایفه شهریاری بر این عقیده‌اند که ریشه قومی آن‌ها از شهریار کرج سرچشمه می‌گیرد حتی اشخاصی که آگاه ترند، نام جوقین شهریار را به عنوان خاستگاه اولیه اجدادشان عنوان می‌کنند. جد نهم آن‌ها به نام ممدسین (محمدحسین) به علت نامعلومی از کرج راهی سیستان شده و این سرزمین را برای سکونت همیشگی خویش انتخاب می‌کند. برخی از مطلعین این طایفه، براین باورند که پس از شهریار به منطقه زرنج اولیه یا نادعلی کنونی که مسکن ابتدایی جد آنهاست، مهاجرت و در آنجا سکونت اختیار می‌کنند.

بعد از مدتی، افزایش جمعیت طایفه سبب می‌شود که متناسب با تعداد و گسترش خانواده‌ها، آنها به زمین‌های مزروعی بیشتر وملک مرغوبتر نیاز پیدا کرده و از نادعلی به چخانسور مهاجرت می‌کنند.

دو تن از افراد نسل پنجم میرزا ممدسین(محمدحسین) به نام‌های میرزا ابول و مردان، از زبدگان طایفه بوده‌اند که با سمت فرماندهی جنگجویان ابراهیم خان سنجرانی، نبرد سرسختانه‌ای را با عساکر(سربازان) افغانی، رهبری کرده‌اند. این درگیری هم‌زمان با تقسیم سیستان توسط انگلیس و حکمیت گلداسمیت بود، این جنگ یک ماه طول کشید.

پس ازتقسیم سیستان، شهریاری‌ها به روستای دوست محمد کوچ کردند وبه هنگام کوچ حتی خرمن‌های گندم وجوی خود را با کاه ودانه به مسکن جدید حمل نموده، تا مورد استفاده افغان‌ها قرارنگیرد. گرچه از آن به بعد این طایفه چندین بار باافغانی‌ها درگیری داشته‌اند که نمونه بارز آن خلع سلاح پاسگاه و دستگیری عساکر افغانی بود.

فرزند میرزا غلامحسین، به نام میرزا غلامحیدر که خود را شهریاری چخانسور می‌نامید، میرزای(حسابدار)با وفای ملک محمدعلی خان کیانی(خان ملک)شد و در جلال آباد زیست.

در صد سال اخیر طایفه شهریاری در مناطق و دهات سیستان، ده علی اکبر- ده الهی – ده دهباشی – ده جعفری – ده حسین باقر – ده جهانبخش – ده خداداد – کوشه شیب – ده کرمی – ده شهریاری و سدکی، سکونت داشته‌اند.
جستارهای وابسته

در شهرستان باغملک و روستای چلچلک نیز طایفه‌ای بزرگ با شهرت شهریاری زندگی می‌کنند که نسب آنها به ایل بختیاری چهارلنگ بر می‌گردد. پس از آن تعدادی از طائفه شهریاری از سیستان خارج و به نواحی در شمال(گرگان)، مازندران و تعدادی نیز به مرز شرقی (سرخس) نقل مکان کرده که به گفته بعضی‌ها علت آن وجود سالهای زیاد خشکسالی در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است.
بازدید کننده گرامی شما میتوانید جهت تکمیل و بروز رسانی اطلاعات طوایف سیستان مارا یاری نمایدایمیل:info@oshida.ir
Share/Save/Bookmark
مرجع : ویکی پدیا
    عکاس :
۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۲۲:۵۶:۱۶
چرا از طایفه شهریاری سرحدی ساکن جیرفت نگفتین (5203)
 
۱۳۹۲-۱۱-۱۵ ۲۲:۵۶:۱۹
چرا از طایفه شهریاری سرحدی ساکن جیرفت نگفتین (5204)
 
۱۳۹۵-۰۱-۰۴ ۲۳:۴۵:۲۳
چرا ننوشتین که بعضی از آنها به منطقه جیرفت مطا کوچ کرده اند (10052)
 
علیرضا از زابل(روستای شهریاری)
۱۳۹۵-۰۳-۲۹ ۱۱:۵۶:۳۷
درود بر تمامی عزيزان طایفه اصیل شهریاری (10838)
 
محمد حسین شهریاری
۱۴۰۱-۰۵-۲۱ ۰۳:۰۲:۲۰
درود (17796)
 
وحید قنبری(شهریاری) از روستای شهریاری
۱۳۹۵-۰۳-۳۰ ۱۳:۴۴:۱۵
سلام.لطفا در مورد شهریاری های شیب آب و روستای کرم بیشتر مطالب بنویسید.مخصوصا در مورد بزرگان (10850)
 
۱۳۹۵-۰۴-۱۹ ۱۴:۳۰:۱۸
سلام عزیزان . طایفه شهریاری های مطا. از طوایف سرحدی هستند که از مناطق سرحدخاش به جیرفت آمده اند نه از سیستان وزابل (11045)
 
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۰۲:۱۴:۱۹
با سلام خدمت تمام دوستان عزیز شهریاری طایفه شهریاری از سیستان است نه از بلوچستان (11278)
 
علیرضا از زابل روستای شهریاری
۱۳۹۵-۰۵-۲۵ ۰۸:۱۵:۲۰
سلام دوستان.لطفا بیشتر از طایفه شهریاری سیستان بنویسید فقط چند خط به طور خلاصه نوشتید طایفه ای با این اصالت و بزرگی شایسته چند کتاب است نه چند خط (11468)
 
اميد شهرياري از شيب آب
۱۳۹۵-۰۶-۲۰ ۱۳:۳۶:۱۰
اقايان شهرياري چرا جلسات فاميلي را در زابل برگزار نميكنيد مگه چقد كار داره (11707)
 
حامد شهریاری زابل
۱۳۹۵-۰۸-۰۶ ۱۰:۲۴:۰۴
سلام.آقای حاج حمید و حاج رضا و حاج ناصر شهریاری خواهشا جلسات طایفه ای را دوباره راه اندازی کنید (12181)
 
هادی شهریاری
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۲۲:۱۳:۳۷
سلام.اگه آقایان شهریاری نمیتونند ما جوان ها خودمون واسه برگزاری جلسات اقدام کنیم. (12878)
 
یک جوان شهریاری
۱۳۹۵-۱۰-۲۲ ۱۸:۳۴:۰۱
سلام بر تمامی آقایان شهریاری.لطفا جلسات طایفه ای را دوباره راه اندازی کنید اگه تمایلی به این کار ندارید ما جوان ها خودمون راه اندازی میکنیم.هیچ گاه بزرگی را همچون کربلایی شاه باز معروف رو فراموش نکنیم (12868)
 
سردار آینده طایفه
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۲۲:۳۵:۴۷
الان طایفه شهریاری در شیب آب به چند تا فامیل شناسنامه ای شده که اگه به همین روش باشه چند سال دیگه فامیل هم دیگه رو نمیشناسه به فامیل های اکبری.قنبری.عباسی.یوسفی.کریمی.عادلی. (12879)
 
ابولفضل قنبری( شهریاری) از زابل
۱۳۹۵-۱۱-۱۴ ۱۹:۱۴:۴۴
با سلام.آلان آقای علی رضا قنبری داره یه کتاب کاملی در مورد شجره نامه طایفه شهریاری مینویسه.همه باید کمکش کنیم (13090)
 
۱۳۹۵-۱۲-۰۹ ۱۷:۳۶:۰۵
سلام وخسته نباشی به تمام برادران عزیز وغیور با اصالت که در چنین روزگاری اصالت خود رابر هر شکل وعنوانی جویا میشوند بالاخص به برادران طایفه شهریاری که در هرجای این مملکت پهناور زندگی میکنندآیابنظر اساتید بزرگوار طایفه چند هزار نفری که در شهرستان باغملک قریه چلچلک از توابع استان خوزستان میباشند سیستانی هستند (13328)
 
ابولفضل یاوری شهریاری ازشیب اب
۱۳۹۶-۰۳-۲۸ ۰۱:۲۹:۱۷
باسلام خدمت طایفه بزرگ شهریاری لطفا درمورد طایفه شهریاری واصالت شهریاری بیشتر بنویسید (14047)
 
سعید شهریاری
۱۳۹۶-۰۴-۱۵ ۱۸:۴۷:۱۸
سلام چرا نظرات را پخش نمیکنید (14172)
 
شهریاری از زابل
۱۳۹۶-۰۴-۱۶ ۱۸:۳۶:۲۹
با سلام خدمت تمامی طایفه اصیل شهریاری در سیستان.دوستان خواهشن جلسات فامیلی را دوباره برگزار کنید.اون آقایانی که دارن سنگ اندازی میکنن در واقع خیرخواه فامیل نیستند به خاطر منافع شخصی خودشونه (14176)
 
۱۳۹۷-۰۲-۱۰ ۲۳:۳۸:۳۰
طایفه شهریاری سرحدی اصالتا سرحدی سیستانی اند جد اولی انها بنام شهریار بوده بخاطر خشکی وقحط سالی به بلوک جیرفت واطراف جهت امرار معاش کوچ کرده اند شغل اصلی انها دامداری بوده متعلق به طایفه بنده ای سیستان میباشند پژوهشگر تاریخ اقای میر امیری (16071)
 
علی
۱۳۹۷-۰۲-۲۴ ۰۹:۵۳:۲۷
سلام چرا از شهریاری های روستای ده شهریاری (شیب اب)زیاد حرف نزدین (16129)
 
Germany
۱۳۹۷-۰۳-۱۱ ۱۹:۰۲:۱۳
س .عرض ادب ما در استان کرمان طایفه شهریاری پلنگی داریم که از جنوب بلوچستان به دلگان جیرفت کهنوج رودبار وغیره کوچ کر ده اند (16190)