داخلی آرشيو گزارش صفحه اجتماعی
امتیاز مثبت 
۰
 
فاضلاب شهری چالشی دیرینه در سیستان؛
اجرای طرح فاضلاب شهری زابل در پیچ‌وخم کمبود اعتبارات
کد مطلب: ۷۵۸۴۰
تاریخ انتشار:سه شنبه ۲۶ دی ۱۴۰۲ ساعت ۱۳:۲۸
تکمیل طرح فاضلاب محلات شهرستان زابل یکی از چالش‌ها و مطالبات اساسی مردم در این محله‌ها بوده که اکنون در پیچ‌وخم کمبود اعتبارات است.
اجرای طرح فاضلاب شهری زابل در پیچ‌وخم کمبود اعتبارات
به گزارش پایگاه خبری اوشیدا، اجرای طرح فاضلاب در شهرستان زابل یکی از خواسته‌ها و مطالبات اصلی مردم بوده است که طی سال‌های اخیر اقدامات خوبی در این زمینه صورت‌گرفته ولی این چالش در محلات حاشیه همچنان پابرجا بوده و نبود زیرساخت‌های شبکه فاضلاب شهری مشکلاتی را برای شهروندان به وجود آورده که رفع این مشکل باید در سریع‌ترین زمان ممکن انجام شود.

رهاشدن پساب‌های خانگی به معابر قصه پرغصه‌ای است که بیشتر ساکنان محله‌های شهرستان زابل از آن ناراضی و نگران هستند، نگران از این که روزهای گرم سال از راه می‌رسد و باید دوباره بوی تعفن فاضلاب‌های جاری در برخی معابر را تحمل کنند.

شبکه فاضلاب شهری زابل فرسوده و قدیمی است که حتی با عبور کامیون‌ها و ماشین‌های سنگین شکسته و سبب فرونشست‌های پی‌درپی زمین و در پی آن جاری‌شدن فاضلاب در میان کوچه‌های شهر می‌شود.

در طی ماه‌های اخیر از زابل به‌عنوان شهری که ماشین می‌بلعد یاد شده که پس از نام‌گرفتن آلوده‌ترین شهر جهان عنوان جدیدی است که نشان از فرونشست‌های زمین و تخریب آسفالت بر اثر فرسودگی فاضلاب داشته است.
شبکه فاضلاب زابل از گنجایش و ظرفیت خوبی نیز برخوردار نیست چرا که هرچند روز فاضلاب موجود از منهول لوله‌های موجود در شهر بالا زده آلودگی‌های زیستی و بهداشتی را در برداشته است.

از جمله نقاط شهرستان زابل که سال‌هاست اهالی آن به دنبال توسعه شبکه در آن منطقه هستند منطقه حسن‌آباد شهرستان زابل است که چهارساله قبل ۱۱ کیلومتر از شبکه آن اجرا گردید؛ اما به دلیل عدم احداث ایستگاه پمپاژ و خط انتقال شبکه مذکور به شبکه اصلی به دلیل کمبود اعتبار عمرانی، مورد بهره‌برداری قرار نگرفته است.

امید حسینی مدیرعامل آبفا زابل، در گفتگو با خبرنگار اوشیدا بیان کرد: اصلاح و توسعه شبکه فاضلاب در شهر زابل با تمامی نقاط کشور متفاوت است و باتوجه‌به نوع و جنس خاک که ریزشی است کار را برای همکاران واحد فاضلاب دشوار کرده است؛ اما باز هم در این شرایط خاص افزون بر شستشو و لایروبی شبکه فاضلاب که به‌صورت شبانه‌روزی در حال انجام هستند، در نقاطی که شبکه دچار انسداد گردیده و نیاز به اصلاح و نوسازی وجود دارد با وجود همه سختی‌های موجود مشغول به کار هستند.

وی افزود: شبکه فاضلاب در شرایط بحرانی قرار دارد، ولی با همه این شرایط با تلاش‌هایی که صورت می‌پذیرد اجازه داده نشده است مردم احساس مشکل کنند و این پس هم این تلاش به‌صورت مستمر و مداوم ادامه خواهد داشت.
قطار بی پولی در ایستگاه سلامت شهروندان زابل

حسینی تأکید کرد: حل مشکل محله حسن‌آباد و خانه‌های مهر زابل یکی از درخواست‌های عمده‌ای است که در یک‌ساله و نیم گذشته که به این سمت در شرکت آب و فاضلاب سیستان منصوب شدم، بحث فاضلاب محله حسن‌آباد و قاسم‌آباد است که در این دو پروژه تقریباً مشترک هستند.

وی افزود: توسعه شبکه فاضلاب در محلات حاشیه‌ای شهر زابل از برنامه‌های اصلی آبفا سیستان است که در سال جاری با جدیت و سرعت در حال پیگیری بودیم، در همین راستا طبق قولی که به اهالی محله حسن‌آباد داده بودیم، واگذاری انشعاب فاضلاب به اهالی محترم این محله شروع و با سرعت مطلوبی نیز در حال انجام است.

وی ادامه داد: جمع‌آوری فاضلاب در محله حسن‌آباد شبکه انشعابات منطقه اجرا شده، اما مهم‌تر از آن ساخت ایستگاه پمپاژ موردنیاز است که فاضلاب جمع‌آوری شده را به سمت تصفیه‌خانه‌ها منتقل کند که تا کنون ۸۰ درصد پیشرفت داشته؛ اما به دلیل کمبود منابع اعتباری و مطالبات بیش از ۶۰۰ میلیاردریالی پیمانکار متأسفانه نیمه‌تعطیل است و این اتفاق نیفتاده است.

حسینی تأکید کرد: برای منطقه هیرمند شمالی نیز که یکی از محلات نیازمند شبکه توسعه فاضلاب است در پیشنهادها تصویب اعتبارات بوده که تا کنون هیچ تصویب و تخصیصی نداشته و در تلاش برای اخذ ردیف اعتبارات بحران ملی همچنین حل فروش پساب به معدن مس جانجا برای تکمیل اصلاح و توسعه فاضلاب زابل هستیم.

انتهای خبر/
Share/Save/Bookmark