به گزارش پایگاه خبری اوشیدا:این هنر زیبا از زمانهای دور در میان زنان بلوچ و سیستانی رواج داشته و از نسلی به نسل دیگر انتقال یافته است.
سوزن دوزی شامل نقشهای ظریفی است که با نخ رنگی و طلایی روی پارچههای ساده دوخته میشود.
در بیشتر روستاها و شهرهای بلوچستان زنان بلوچ برای استفاده شخصی و یا فروش اقدام به سوزندوزی می کنند که در این میان در برخی روستاها تمامی زنان و دختران به این هنر سنتی اشتغال دارند.
سوزن دوزی یکی از هنرهای اصیل زنان روستای آذر آباد بخش جلگه چاه هاشم شهرستان دلگان است، در این روستا زنانن و دختران در هر گوشه و کنار روستا سرگرم سوزن دوزی هستند.
اشکال هندسی به کار رفته با رنگ های متنوع روی لباسهای بومی منطقه نمایانگر هنری خلاق زاییده ذهن پویای زنان و دختران روستای آذر آباد است.
حیدر زهی یکی از زنان روستای آذر آباد است که با ایجاد کارگاه آموزش سوزن دوزی، تعدادی از زنان و دختران را مشغول بکار کرده است.
وی به خبرنگار ایرنا گفت: با دریافت ۵۰ میلیون ریال تسهیلات از محل اعتبارات مشاغل خانگی کمیته امداد امام خمینی (ره) اقدام به راه اندازی این کارگاه کرده ام.
وی بیان کرد: اکنون به همراه پنج نفر دیگر از زنان و دختران روستا مشغول به کار سوزن دوزی هستیم و از محل فروش لباسهایی که می دوزیم امرار معاش می کنیم.
حیدر زهی گفت: سوزن دوزی از جمله هنرهای سنتی است که طرفداران زیادی دارد.
مدیرکمیته امداد امام خمینی (ره) ایرانشهر هم گفت: در راستای فراهم کردن زمینه اشتغال زنان طی یکسال گذشته ازمحل اعتبارات مشاغل خانگی سه میلیارد ریال به افراد تحت پوشش این نهاد پرداخت شده است.
محمد علی تراقویی افزود: ۶۵۰نفر از مددجویان تحت پوشش از تسهیلات مشاغل خانگی و خود اشتغالی در زمینه های سوزن دوزی، خیاطی، گلدوزی و سکه دوزی استفاده کرده اند.
وی تصریح کرد: پرداخت این تسهیلات زمینه ایجاد اشتغال و کسب درآمد برای زنان منطقه را فراهم کرده است