سلطانعلی میر کارشناس سیاسی در گفتگو با خبرنگار
اوشیدا بیان کرد: ۱۲ فروردینماه از روزهای بهیادماندنی انقلاب اسلامی است. در تقویم تاریخی ما، ایاماللههای متعددی وجود دارد. یکی از ماندگارترین آنها ۱۲ فروردینماه است که تحت عنوان روز جمهوری اسلامی نامگذاری شده است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران در سال ۱۳۵۷ و با بیش از هفتصد شعار به پیروزی رسید. یکی از این شعارهای استراتژیک انقلاب اسلامی، استقلال آزادی جمهوری اسلامی است.
میر در ادامه خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی در ۲۲ بهمن سال ۱۳۵۷ به پیروزی رسید. به فاصلهٔ کمی از این رخداد؛ در دوازدهم فروردینماه سال ۱۳۵۸ برای اولینبار در طرحی انقلابی، شکل نظام را به رأی گذاشتند تا مشخص شود که مردم به چه نظامی علاقهمند هستند. نظام جمهوری اسلامی با اکثریت آراء در ۱۲ فروردین انتخاب شد و ملت ایران با حضورشان، یک اتفاق حماسی را رقم زدند.
کارشناس سیاسی تأکید کرد: ۹۸/۲ درصد مردم ایران به جمهوری اسلامی رأی دادند و این نقطهٔ عطف نظام جمهوری اسلامی است. ما در هیچ جای دنیا، انقلابی و نظام سیاسی نداریم که شکل نظام به رأی گذاشته شود.در انقلابها نمیگویند چه نظامی میخواهید داشته باشید. نظامهای غربی و شرقی حتی نظامهای دموکراتیک که امروز مدعی هستند و نماد دموکراتیک دارند، نظامهایی که قدمت تاریخی طولانی و قدیمی دارند، نظامهای غربی از فرانسه گرفته تا آمریکا هیچکدام شکل نظام را به رأی نگذاشتهاند.
وی ادامه داد: ۱۲ فروردین یکی از روزهای بهیادماندنی، پر افتخار و نماد مشارکت مردم و نماد دموکراتیکی و نماد تعیین سرنوشت است. پس از پیروزی انقلاب، بلافاصله مردم پای صندوقهای رأی آمدند و بهنظام جمهوری اسلامی رأی دادند. ما معتقدیم جمهوری اسلامی؛ دموکراتترین نظام سیاسی دنیاست و یکی از مظاهر و جلوههای دموکراتیک، انتخابات است.
سلطانعلی میر خاطرنشان کرد: دو تا رفراندوم در سال اول انقلاب رخ داد. حداقل پنج بار مردم پای صندوقهای رأی آمدند. اولینبار که پای صندوقهای رأی رفتند، دوازدهم فروردینماه بود و دومین بار انتخابات خبرگان اساسی. خبرگان اساسی، شناسنامهٔ یک نظام سیاسی محسوب میشود. قانون اساسی که در حال حاضر است در آذر همان سال رفراندوم دوم برگزار شد.
وی تأکید کرد: ۲ تا انتخابات دیگر، انتخابات مجلس و شورای اسلامی بود. پنج انتخابات در اوایل انقلاب برگزار شد که نقطهٔ اوج و برجستهاش ۱۲ فروردین است؛ بنابراین ۱۲ فروردین یومالله است. روز رأیدادن بهنظام جمهوری اسلامی ایران است.
کارشناس سیاسی دررابطهبا نقش نظامهای غربی و شرقی افزود: دو نظام سیاسی حاکم بر دنیا داشتیم. یک نوع نظامهای لیبرال دموکراسی بود که مبتنی بر لیبرالیسم در غرب اجرا میشد. یک نوع نظامهای مارکسیستی و سوسیالیستی بود که در شرق اجرا میشد و اولین خطشکنی، صف شکنی و استقلالی که از این دو نوع نظام سیاسی حاکم در پایان قرن بیستم شکل گرفت ۱۲ فروردین بود که در نتیجهٔ آن، انقلاب اسلامی ایران شکل گرفت.
وی در ادامه بیان کرد: ازیکطرف انکار و نقش نظام لیبرالی نظام غربی و شرقی است و از طرف دیگر اثبات و تأیید نظام جمهوری اسلامی که جمهوریت در اینجا شکل میگیرد؛ بنابراین یکی از شعارهای استراتژیک انقلاب که درصد بالایی را به خود اختصاص داد استقلال آزادی جمهوری اسلامی بود که در انقلاب رخ پیدا کرد و از استعمار غربی آزاد شد. به سمت استعمار شرقی کشیده نشد و مردم به استقلال و جمهوری اسلامی رأی دادند.
میر تأکید کرد: در نوع نظام سیاسی جدید، اسلامیت و جمهوریت هر دو تعبیه شده است. اسلامیت، بیانگر مشروعیت نظام است و جمهوریت که در ۱۲ فروردین شکل گرفت مقبولیت نظام را به تصویر میکشد. در سال ۱۳۵۸ مردم بهنظام جمهوری اسلامی رأی دادند. الان مردم میگویند ما نظام دیگری میخواهیم این در حالی است که در بین نظامهای سیاسی دنیا، جمهوری اسلامی دموکراتیکترین نوع نظامهای سیاسی است.
وی ادامه داد: معمولاً در عرف سیاسی دنیا این امر وجود دارد هر از چند گاهی هر نقصی در نظام بیاید و نظام سیاسی جدید آن را تأیید کند و نظام سیاسی گذشته انکار کند آن نظام سیاسی مقبولیت خود را از دست میدهد؛ ولی در این چهل و چهار سالی که از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته است بارها بهکرات مردم وفاداری خودشان را بهنظام جمهوری اسلامی به معرض نمایش گذاشتند.
این مدرس دانشگاه تصریح کرد:جلوههای حمایت را میتوان در راهپیماییها، رأیگیریها، رفراندومها مشاهده کرد. ما در طی این چهل و چهار سال رأیگیریهای متعددی داشتیم حداقل هر سال یک انتخابات وجود داشته است. کشورهایی که در هر ۳۰۰ سال یک نشست سیاسی در آنجا برگزار میشود بیایند یک رفراندوم برگزار کنند و بعد برای جمهوری اسلامی اظهارنظر کنند.
وی افزود: نظام آمریکا نظام دوقطبی است بیش از ۲۰۰ سال این نوع نظام حاکم است و اجازه نمیدهند نظام تغییر کند و به ما که میرسند اظهارنظر میکنند مسئله و شبههای را مطرح میکنند. یومالله ۱۲ فروردین، روز مردم است روزی که نظامهای غربی و شرقی کنار گذاشته شدند، روز رأیدادن به اسلام، رأیدادن به جمهوریت، رأیدادن به آزادی و رأیدادن به استقلال است.
انتهای خبر/